lørdag den 16. august 2014

Vil du i LEGOLAND?

Creative Tail bloggen har fået nyt hovedsæde i Billund og det er derfor med stor glæde at vi kan dele vores erfaringer med byen med jer. Man siger ikke Billund uden at sige LEGOLAND så det stod selvfølgelig øverst på vores to do liste.
Vi træder ind i LEGO-LAND og sidste gang var jeg 9 år gammel - så spændingen var helt uden på tøjet. Til en start gik vi en runde for lige at se parken. Mindstemanden sad på min mands skuldre og virkede noget overvældet. Men det er der også mange ting der kan være, for en lille dreng på bare 20 mdr. Han begyndte efter nogle minutter at pege spørgere på forskellige ting og man kunne mærke at hans mod voksede. I Western delen af LEGOLAND var han tøet helt op og begejstringen ville ingen ende tage da han så hest karrusellen. På sit minimale sprog fik forklaret os at han ville ind og prøve en af de fine heste og det var stor succes. Der er rigtig mange heste på forlystelsen og derved en kort ventetid. Som voksen kan man sammen med de mindste få lov at stå ved siden af hesten på indersiden og det var rigtig fint. Hesten var et kæmpe hit og det viste han tydeligt ved at protestere højlydt da vi igen skulle af :) 
Tingen jeg nok specielt vil anbefale i LEGO LAND er duploland. Her er der virkelig plads til leg for de mindste og jeg vil ikke udelukke at vi godt kunne finde på at tage et besøg og bare være i det område (hvis man har årskort vel at mærke). Man kan klatre op og ned og hen og rundt og flere af de små legebiler og huse har yderligere små knapper hvor der kommer sjove og lærerige lyde. Dette er også område uden kø. Eller kun den naturlige kø' du finde ved div. legepladser - hvor man lige venter på at drengen eller pigen før en rucher før en selv. 
Over Duploland kører luft sporvognen eller Monorail som den hedder. En fantastisk forlystelsen da man får lov at køre en tur over over hele DUPLOLAND. Så kan man rigtig sidde der og planlægge den næste ting der skal prøves. Det lille og helt ufarlige pariserhjul som mindstemanden og hans far prøvede. Små cykler er der også - af den type hvor alle de små kan være med og man også nemt bruge dem selv om man endnu ikke kan bruge pedaler. Det er en lille fin bane de køre på hvor forældrene enten kan gå med rundt - eller sidde ved på sidelinjen på de opstillede bænke. 
Vores medbragte mad blev nydt på en lille oplevelse og madpakke ø. Rart med de små oaser, hvor man lige kan tage et hvil og samle energi til resten af turen. Tanken var så at køre mindstemanden helt træt - så han kunne sove tungt i klapvognen og lade de små batterier op. Så vi smuttede en tur i Pirate Water Falls. En mindre vandplaske sted hvor børn på varme sommerdage kan sprøjte med vand. Fedt sted! Der er også en afdeling for de helt små - men piraten skibet inde ved de lidt større børn kunne mindstemanden ikke stå for - så det var der vi var det meste af tiden. Man kunne som voksen (selvfølgelig i badetøj) fint kravle med op i skibene og lege med. Vand fra alle kanter. Skudt ud af små kanoner og udkikstårne der blev fuldt med vand - for derefter at plaske ned over alle er stod på skibs dækket - hvilken fest for ungerne! Må sige at det passede perfekt til den varme dag det var - for ellers havde jeg nok sprunget over :) 
Og det er da heller ikke et must at komme i plaske vand land, da der er så meget andet at prøve. Men er det varmt og har man et par vandhunde med der lige skal have taget toppen af krudtet - så er dette altså et perfekt vagt.
Ganske rigtigt - et stk sovende glad mindstemanden :) 
Vi mødes med noget familie i parken og nu hvor mindstemanden sov var er også tid til at hans mor og far lige kunne prøve et par ting :D
Der er flere udmærkede rutschebaneture - de er korte med sjove og ikke noget der er alt for vildt. Eller det villige at ICE Pilot School på niveau 5 - der skal man nok tænke ved ikke at sammen sætte program med alt for mange ting der vender på hovedet - for så kan man godt få lidt ondt i knolden lige efter, men sjovt var det :)
Da mindstemanden igen vågnede og vi havde brugt de fine pusleforhold - så stod den ellers på rolig nydning for resten. Så en lille tur i der små safari biler - dejligt at de er brede nok til at man kan side ved siden af sit barn. Flot tur, med rimelig fart - natur og store lego safaridyr lege turen igennem. 
vi havde også fået anbefalet Atlantis - så det nåede vi også. Starten med den ellers fine intro kunne vi godt have undværet - men de større børn syntes nu godt nok om det og så kan jeg godt se at det er nødvendigt ret praktisk, for at der ikke bliver kø senere på turen. For det er et stort fedt akvarie. Hvor man i sit eget tempo kan følge en gang alt imens man kikker på flotte fisk. Det var et stort hit! Og turen var tilpas kort, så man som lille dreng kunne holde opmærksomheden hele vejen. Vi sprang over det sidste punkt på turen som var - rør en krabbe og fisk område. det lod vi de større børn om ;)
 Vi kikkede til slut længe i det flotte Miniland - fyldt med imponerende LEGO modeller. Små toge køer fint forbi og både og biler vækkes også til live hist og her. Her kunne jeg godt bruge en helt dag - der er så meget at kikke på og så mange små detaljer.

Så alt i alt en fantastisk oplevelse for os alle sammen og det er bestemt ikke sidste gang  CreativeTail sætter sine ben i LEGO LAND. Syntes også det er værd at nævne at der er rent og pænt. Der er selvfølgelig lidt kø nogle steder - men det kan ikke undgås hvis man vælger ankomme i højsæsonen som vi gjorde. Tænker at det er engid ide nu her hvor sommerferien er slut og så er det også perfekt at konne fra morgnen lige når de åbner, det var der' vi nåede mest.


0 Kommentarer - Skriv en kommentar her ♥:

Send en kommentar