søndag den 21. december 2014

Tanker om 'det rigtige juletræ' og påklædning

Det er en sjov ting det med juletræ. Vi slæber en bestemt type træ indedøre hvor den kæmper for at holde sig - men vi elsker det og det gør vi også her på bloggen. For det er tradition og vi er vokset op med det. Varme og glædelige barneminder, som vi ønsker at give videre til vores ejne. Men der er intet der slår den friske grandyft som et nyankommen saftigt træ giver når det første gang bliver sat i stuen. Jeg tænker tilbage på de mange gange jeg som barn har fundet et juletræ med mine forældre og storebror. De fleste gange var det i en lille skov hvor man selv 'går på jagt'. Det mærkelig er så - at man længe kan gå og kikke, men pludselig står det der.. Træet - det helt rigtige juletræ og det ligner det fra sidste år - og årene før det .. på en prik! For det er som om at vi formår at finde det samme træ. Og det er ikke fordi at alle træet er ens - næ nej - for det er det samme ved mine svigerforældre. 
Så I år var det spændende at finde et juletræ sammen med mindstemanden. For selv om det ikke er det juletræ vi skal danse om juleaften - så skal det stadig stå og pryde det meste af december. 
Dagen var som mange andre smuk men bidende kold - men humøret var højt. Især ved mindstemanden sad som en anden prins i han lækre Racoon Outdoor -Torkild Nordic flyverdragt på skulderne af hans far. Så der blev peget og jublet og manfe af de fine træet blev også 'sang og danse' tester af mindstemanden og flere af hans fætre og kusiner :) 
Træet blev fundet og hvor var det skønt - nu er det pyntet og barndomsminderne givet videre.
Mon I har de samme stærke traditioner omkring juletræet?

0 Kommentarer - Skriv en kommentar her ♥:

Send en kommentar