søndag den 14. februar 2016

DIY hæklede hjerter - glædelig Valentins dag

Glædelig Valentinsdag til jer alle :) en lille hæklet hilsen her fra bloggen. Find den gratis hækle opskrift herunder. 

Hæklet hjerte :

1. omg: Slå  2 lm op. sammel dem i en lykke
2. omg: (alle m laves i lykken) 1fm, 2 lm, 1 stgm, 3 dstgm, 7 stgm, 3 dstgm, 2 lm, 1fm = 19 fm
3. omg: 3 fm, tag ud i de næste 2 m, 4 fm, i næste m laves der 1fm -1 lm og 1 fm, 4 fm,tag ud i de næste 2 m, 3 fm og slut af med en fm i lykken for at fremhæve fordybningen. Klip tråden over i en god længde og før tråden igennem lykken og hæft med start tråden på bagsiden.

onsdag den 10. februar 2016

Hæklet hårbånd til baby - nem DIY

Det vrimler med lækre 'hårbånd til baby' på nettet og jeg måtte da også prøve at hækle et. Blødt lilla Red Heart baby garn har jeg brugt og hæklenål 2.5 - for ikke at få for store huller.
Jeg målte bare lillesøsters hoved og hæklede så en række luftmasker i en længde svarende dertil - blot få cm kortere så den ikke er for løs. Derefter arbejder jeg i bagerste maskeled og hæklet frem og tilbage. Jeg bruger halvstangmasker. Derved får du denne rillede effect. Når arbejdet et så højt som ønsket - syr du enderne sammen og hæklet en lille pynte 'knude' der maser hårbåndet sammen. Samme princip som selve hårbåndet og bum - så er der hårbånd :) glæder mig til at prøve det på lillesøster når hun vågner fra sin lur ;)

mandag den 8. februar 2016

Mor må godt.... vægttab

"the cat is out of the bag".. Som man siger - eller hvordan siger man det på dansk? Men der er snart så mange i min omgangskreds der nu ved at jeg prøver at leve lidt ekstra sundt for tiden. Ikke fordi det har været hemmeligt - men med så meget andet, så ønsker man ikke at skuffe sig selv ved at fortælle det til alle - for derefter at fejle grusom og blive mindet om det' af alle man overskuds aftigt havde delt det med..

Der skulle bare ske noget - ellers ville hver en nutella mad bare komme på sympati eller trøste listen og det kan hurtigt blive meget farlig og ikke mindst alt for lang.

Men det går helt godt - altså med det sunde. Og fordi jeg får mættede og sund mad så har de forskellige cravings ikke været urimelig store. Slet ikke - for når man kan klare at stå at lave bløde, søde og lækre pandekager (efter en Blomsterberg opskrift) til drengene herhjemme - uden at gå grædende i seng fordi man ikke selv spise af dem. Ja - så må man sige det går godt :)
Der er så lige blevet købt en plade god mørk, 70% Fairtrade chokolade. Har planer om at skulle forkæle mig selv med et stykke de næste dage - som et klap på skulderen :)
Som overskriften lyder - mor må godt ;)


lørdag den 6. februar 2016

Snup en smoothie og tør sine øjne...

Vi var igen i dag afsted til fastelavn - denne gang i det lokale center. Det var dog håbløst planlagt og ingen anede hvilke kø man skulle gå til osv. 

Så igen kan man bare sige at hvis man ville have haft det bedre - så kunne selv have deltaget. Det må derfor være tid at tørrer sine øjne og lave en smoothie :) 

fredag den 5. februar 2016

Er alle pirat parat? Fastelavn, DIY Jake kostume

Så kom dagen hvor slaget skal slås - eller fastelavn kom og de dejlige unger skal slå katten af tønden. 

Jake kostumer er klar og den hjemmesyede vest og trøje er heldigvis falder i bedre jord end det omtalte Jake pirat sværd som jeg nævnte i opslaget i går :)
Når først lillesøster sov middags lur ide et par dage i træk - så var det ok nemt at få lavet. T-shirten fil bare fjernet hals og klippet takkede ærmer. Lille klip fortil hvor snoren så skulle binde dem sammen. Det blev en sort hæklet tråd - som jeg valgte at sy fast, så den ikke så nemt kunne falde af. Vest blev målt efter T-shirt og blot tilføjet to trekanter til flipper. Kantbånd på og fine guldknapper fra svigermors knappekasse :)

Men lad os nu se.. Han kan jo stadig nå at ombestemme sig og komme afsted som noget helt andet :) 

Er spændt på at se en masse udklædte børn - hvad mon det store hit er? Stadig Frost? 
God og tidlig fastelavn til jer alle :)torsdag den 4. februar 2016

Jake piratsværd DIY - skuffelse...

Mindstemanden herhjemme på 3 år er stor fan af Jake fra Ønskeøens Pirater. Det er hans mor egentlig også - og ud over et pirat kostume havde jeg igår været super kreativ - det var så det jeg selv syntes.. 
Jeg havde nemlig lavet et Jake pirat sværd. For vi har allerede et sejt LEGO skum pirat sværd herhjemme - men det er farvestrålende og men sølv klinge. Jake's sværd er jo lavet af træ - og da mindstemanden helt afgjort ikke skal have et rigtig træsværd, så tænkte jeg at pap var vejen frem. Så det blev pap i midten og bølgepap til detaljerne. Havde set på en bunkte billede online, hvor andre forældre havde lavet flotte pap sværd. 
Jeg målte efter sværdet vi havde i forvejen, og den fik enda de samme lag. Så ikke bare det var et' enkelt stykke pap - men flere forskellige stykker der gradvist bliver mindre og så limet sammen. 
Resultatet blev bedre end forventet og mor her var krea stolt :) 
Jeg havde enda tegnet træ aftegninger - så det rigtig kunne ligne godt og så lå det færdige sværd bare godt i hånden :D
Begejstringen ville ingen ende tage.

Nu glædede mig bare til at hente mindstemanden i børnehave - så han kunne se hvad hans seje mor havde lavet.

Sådan gik det bare ikke ... 
Mindstemanden fandt ganske rigtig sværdet hurtigt da han kom hjem - men ak - 'det var helt forkert' sagde han. I starten var jeg stadig ved godt mod og viste han stolt et billede af Jake for at vise ham hvor 'rigtigt' det var. Men lige lidt hjalp det - og nej, det ville han ikke have. Han forklarede blandt andet at det var sat sammen af flere sværd - det havde han sådan set ret i.. Men det var jo en af de ting der gjorde sværdet fedt, så det ikke bare var et stykke pap der knækker efter en gang...
Nu er jeg selv den lykkelig ejer af et Jake pirat sværd.. 
Så det er ikke altid rosenrødt at være kreativ mor :)
Men her kan I se det.onsdag den 3. februar 2016

Hæklede baby futter :)

Så blev de små hæklede babysko også færdige. Mit store problem er nu hvor opskriften er .. Da den var god og gratis - og jeg allerede gerne vil lave et par mere.. 
Så jeg håber at jeg snart vender tilbage med link til den gratis hækle opskrift på baby sutsko.
Men håber I syntes om dem :)

Er der andre derude der har gode opskrifter på noget i samme stil ?

tirsdag den 2. februar 2016

Bycara fanart - og ræve test :)

Som noget stadig nyt og unikt er det nu også en lille flok tegnede dyr - de heldige derblev udvalgt var en gruppe ræve ;)
De er her med til at teste forskellige produkter på bloggen. 
Denne gang er det Babynest fra bycara - som bloggen har været meget begejstret for at teste. Det er blevet til en helt række indlæg og nu er de tegnede ræve også igang. De har snupper en i hver af se smukke farver som den omtalte Babynest fås i. 
Håber I syntes om vores fanart og test tegningerne :)


mandag den 1. februar 2016

Knapper i hæklet lillepige kjole og rus

Dagens projekt - der skal knapper i den lille hæklede kjole som nu er færdig. Der kommer flere billeder til slut :)
 Lillesøster har allerede brugt den et par gange - men det er lidt mere bøvlet uden knapper :) 
Det bliver brune rest knapper - da jeg skal have tømt ud i gemmerne. Så nu ser den pludselig mere retro ud end før ;)
Lillesøster sover - så ja - der blev tid til dagens rus middel, bestående af en kop kaffe, hårdt ristet rugbrød og blødkogt æg :) 
Det er vildt hvor meget sådan en 'mor menu' kan glæde her kl 11 :D kan varmt anbefales.
Udfordringen er lige nu at finde en nål som den fede rosa tråd kan komme igennem og samtidig passe i hullerne på knappen ... Store problemer hva :)
God dag til jer alle
Og hvis I ikke kan vente - så er der gratis hækle opskrift på baby kjole lige herunder