søndag den 31. januar 2016

Hæklet rose DIY - gratis opskrift

Der er ikke tid til de helt store hækle projekter herhjemme endnu.. lillesøster skal liiige have lidt mere rytme :) men det er blevet til et par hæklede roser. En hæklet rose skal jeg bla. bruge til baby pandebånd eller hårbånd om man vil - måske til hendes barnedåb hvis det går godt. Har også lige smidt en gratis opskrift på et stk rose - som I så selv kan hækle ;)

Rose hækle opskrift
Slå 35 lm op og vend arbejdet
1. spring 2 m over, *1 stm i næste m, 1 lm og 1 stm i samme m som den første stm, spring 1 m over*, gentag *-* indtil du har 17 trekanter, 1 lm, vend arbejdet.
2. *5 stm i første trekant, 1 fm i næste m*, gentag *-* indtil du nu har 17 kronblade. Afslut rækken med 1 fm.
3. Rul din rose sammen, sy alle lagene sammen, klip og hæft ender.lørdag den 30. januar 2016

Kokusmakroner og mavebøjninger..

Ja - ikke ligefrem to ting der passer samme - altså Kokusmakroner og mavebøjninger... Men først nævnte er også til drengene herhjemme (som derfor når de kommer hjem fra legepladsen) hvor jeg får 'mavebøjninger for ældre'..
Det er en mavebøjning teknik der ikke skader ryg, men er vildt hård. Den er fra min træningstid da jeg gik til kickboksning og lærte den.
Ligger på ryg med bukkede ben - fødder støtter på gulv og en finger på hvert knæ - der laver små vip - og fingrene forlader ikke knæene. Spænd op i mave og mærk det virker ;)

De bliver nu lavet på det farvestrålende skum gulv :) alt imens chokoladen til drengenes kokusmakronere stivner :)

Det er frk. Jensens opskrift 
Kokosmakroner med æggehvider:
* 2 æggehvider
* 2,5 dl sukker (200g)
* 2 dl kokosmel (125g)
smelt lidt mørk chokolade til at dyppe eller pensle med.
Fremgangsmåde
Rør æggehvider og sukker godt sammen og tilsæt derpå kokosmel. Dejen skal være så fast, at den kan placeres som små toppe på en bageplade - så flyder de selv lidt ud.
Bag i ca. 25 min. ved 170 grader

God weekendfredag den 29. januar 2016

Fan art på vej - kan du gætte det?

De tegnede ræve på Creative Tail er igen igang med at 'teste' et produkt :)
Kan I se hvilket? 

torsdag den 28. januar 2016

Mor til to..

Jeg håber I kan lide min meget beskrivende illustration :) det var dejligt at tegne den for at få ned på papir hvordan det var.
For jeg sendte igår en tanke til alle dem der henter deres børn i regnvejr :)
Jeg havde heldigvis slæbt mindstemandens løbecykel med - så vi hurtigt kunne komme hjem.
Men nøøøøj et vejer! Regnen piskede hånligt i ansigtet på vej ned til børnehaven. Lillesøster sov heldigvis - også alt den tid jeg inde i børnehaven og kæmpede med at få mindstemanden
 i tøj og ikke mindst regntøj. 

tirsdag den 26. januar 2016

Ikke at have hænderne fri - baby 9 uger

At få barn nr. to er en ting. Men lillesøster er også virkelig mor syg...  Så det er ikke meget jeg har hænderne frie i disse dage ..
Lillesøster er nu også kun 9 uger gammel så der er ikke det store at forlange. 
Så det er også sådan vi ligger nu - hende sovende på mig :) hun faldt i søvn under madlavningen men havde ikke hæld med at ligge hende fra mig - så nu er vi her :) imens maden simre.
Der har også været meget program på for en lille pige i dag. Bla baby salmesang, indkøb, hente storebror og et lægetjek.

Men det er overraskende hvor hårdt det er at have hænderne så lidt fri. Og her me er jeg bare - fri til at gøre de helt små hverdags ting.
Det hjælper når vi ikke skal så meget på en dag, for så vil vores 9 uger baby lillesøster gerne stå ude os sove :)

mandag den 25. januar 2016

DIY pusletaske

Jeg har igennem mindstemandens første år prøvet en masse forskellige købte pusletasker - men blev ved at vende tilbage tip den pusletaske som min søde svigermor havde vinder i en tombola. Og ja - den var hjemmelavet. Men stoffet har fra dag er givet mig kuldegysninger .. Så endelig.. Fik jeg lavet min egen efter 3 år... Men nu er lillesøster her og så kan man sige at den er til hende. Jeg er blevet rigtig glad for resultatet og den har alt det smarte og praktiske som den anden.
Sen kan bare åbnes - foldes ud og så har man alt man skal bruge. Den er blød og kan bruges alle steder - gulv, sofa og offentlige pusleborde. 
Håber I syntes om den :)

mandag den 18. januar 2016

Test af Babynest - By Cara

Vi har haft mulighed for at teste den lækre babynest fra By Cara siden slutningen af november - hvor også lillesøster kom til verden.

Her er deres hjemmeside 

Det har været en rigtig god oplevelse og den kan varmt anbefales. Den bløde cremefarvede babynest er flittigt blevet brugt herhjemme og har især været et kæmpe hit på sofaen. Storebror på 3 år fangede hurtigt at det var lillesøsters 'båd' og det har været nemmere for ham ikke at tumle over hende.
Han har nu også selv brugt den som pirat skib et par gange hvor lillesøster har været beskæftiget er andet sted ;P
Helt tydeligt har det været - hvordan den har skabt tryghed når han lige har været nød til at ligge hende fra sig.
Grunden til at vi faldt for By Cara var for os ikke småting. For ja .. det flyder med babynests derude - og med ret så stor forskel.

Først og fremmest er by Cara en dansk virksomhed og de fokuserer på mange af de samme ting som bloggen tilsvarende går op i, nemli' 
komfort, kvalitet og allergi- og miljøgodkendte materialer.

I dette design er der lavet forbedringer af den klassiske babynest ide og der bliver brugt 
øko-tex certificerede materialer.

varmeregulerende, åndbar og nu er det nemt at få madras ud når babynest skal vaskes.
Den er justerbar i størrelse
og har en vendbar madras.

Sikkerheden har de også tænkt på.
Og de er vi de eneste der har en sikkerhedsfunktion, hvor snoren gemmes helt væk. Den er også helt lukket til - så der ikke er et hul ind. Så har barnet en sikker aflukket plads og ikke får træk hvis den står et kulde udsat sted.

tirsdag den 12. januar 2016

Tilbud på Babynest! Spar 300kr

Orv! Vil lige skynde mig at dele med jer at By Cara Babynest holder tilbud :D 
en førpris på 899 og nu kun 600!
Så har du fået julegave penge til baby? mangler et ønske til barselgave - eller bare vil forkæle din egen eller en andens nyfødte, så er det altså et godt bud.

Vi har den selv og er også opvej med endnu et indlæg om den :)
Tip og link herunder nu givet videre ;)