fredag den 7. marts 2014

Nybagte nemme boller - Klassisk opskrift

Klassisk opskrift på boller

Husk at bage boller - du, din familie, børn, mand,venner eller kæreste er jo vilde med det :)

Herhjemme prøver vi at bage en gang om ugen - om muligt. Det er fantastisk at kunne tage en god bolle og af fryseren til mindstemanden efter vuggestun, hvis man får besøg eller blot til en hyggestund hjemme.

Klassisk nem opskrift på boller - de er bare rigtig gode. Meget af tiden det tager er hævetid - og det er til at klare en søndag eftermiddag - hvor man alligevel hygger og 'slapper' med familien.






Antal: ca. 24 stk.

Ingredienser:
50 g gær
0,5 dl lunkent vand
100 g flydende margarine
5 dl mælk
-
1 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt

250 g grahamsmel
(alternativt - rugmel eller andet)
250 g havregryn
500 g hvedemel




Fremgangsmåde:
I en røreskål smulders gæren i 0,5 dl lunkent vand (giv vandet et 'dyt' i microen) - rør indtil gæren er opløst.
Tilsæt den flydende margarine og mælk. Det røres godt sammen.
Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst og lidt af gangen. Gem lidt hvedemel til æltningen på bordet.
Dejen æltes godt sammen. Hæver i 1 time i skålen, lunt og med et fugtigt viskestykke over.
-
Rulles til boller, der efterhæver på pladen i ca. 20 minutter under viskestykke.
Pensles med mælk og drysset evt. med lyse sesam frø. Bages i forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 12-14 minutter.

Pst..Husk min GIVEAWAY - hvor du kan vinde en Le Creuset sovsekande og 6 x Knoor sovs - Hop ind og deltag HER







0 Kommentarer - Skriv en kommentar her ♥:

Send en kommentar