onsdag den 25. december 2013

Er julegaverne blevet for meget?

Julen var nu altså dejlig som altid. Og den er ovre før man når at spise for mange småkager. Mindstemanden var med sine 1 år og ene måned nu ret godt med. Der blev spist godt og leget med store fætter, selv om pakkerne bestemt var i børne-højde. Ja alle gaverne...Et overvældende og nærmest smagsløst bjerg af multifarvede mønstre - nisser, brunkager og pingviner på ski... 
Som et monster der slanger sig under træet og bare venter på at gøre de små størrelser helt forvirrede og trætte.
Jeg drømmer mig tilbage til en svunden tid, som jeg nok 'nu hvor jeg tænker over' ved for lidt om. En tid hvor man fik en' eller meget få julegaver og hvor størstedelen var hjemmelavede. Ikke bare hjemmelavede, men lavet med kærlighed. Timer brugt på at strikke og hækle - dukketøj syet i hånden og stentøj fra drejebænken. 
Selvfølgelig bliver folk også glade for gaverne her i 2013 - men jeg syntes at det kan være svært at få de købte gaver til at virke tilstrækkelige - når det vi egentlig gerne vil, er at vise kærlighed og sprede juleglæde...


2 kommentarer:

 1. Jeg vil give dig helt ret, det er på en eller anden måde blevet alt for upersonligt. Jeg har valgt at lave så mange gaver som muligt selv og købe et par enkelte. Det er specielt mine unger rigtig glade for, så er der nemlig ikke for mange og man har tid til at fordybe sig i det man får.
  Rigtig god jul og godt nytår.
  Kh Susanne, suskreahjoerne.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Du har helt ret, jeg elsker at give hjemmelavede, desværre er det ikke alle der sætter pris på hjemmelavede gaver. Men giver så vidt det er muligt til dem der gør :)
  KH Micha

  SvarSlet